Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til NRK

av | 9. mar, 2022 | Ukas ros

I Tro & Medier arbeider vi for, og heier på å fremme gode verdier. Vi tror på en Gud som har gitt oss, ikke bare noen normer og leveregler, men også ett kall om å elske mennesker. Denne uka ønsker vi å gi ros til NRK for å belyse et stort problem, men også for å løfte frem de som arbeider for å gjøre noe med det!  

Tekstilbransjen har igjennom lang tid vært et område for utnyttelse og dårlige arbeidskår. Et eksempel er bygningskollapsen i Rana Plaza, der over 1000 arbeidere døde og om lag 2500 fikk alvorlige skader. Hendelsen er et klassisk bilde på utfordringer vi finner i industrien. Det er ofte mange arbeidere, mange arbeidstimer, dårlig eller ingen lønn, dårlige arbeidsforhold og farlige omgivelser.  

Se saken HER!

Det er viktig å rette søkelyset mot dette temaet, og det er utrolig fint å lese om de som setter i gang og gjør noe aktivt for å endre situasjonen. Sela the brand og Fair & Square er to bedrifter som selger klær som er sydd av arbeidere under gode arbeidsforhold, i henholdsvis Uganda og Kina. 

– Det er utrolig bra at det settes fokus mot dette problemet. Selv er jeg veldig klar over omstendighetene, men blir ofte usikker på hva jeg selv kan gjøre med det. Å få høre om noen som arbeider for bedre arbeidskår og selger gode produkter vi kan kjøpe med god samvittighet er veldig viktig, og det bidrar til at flere kan ta bevisste valg ved kjøp av klær. På denne måten tar vi Jesus på ordet i det han sier i Matteus 25, 40b, “Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg”, sier Jenny Bruvik i Tro & Medier.  

LES OGSÅ: Bibelen på podkast ble redningen

  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$