Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til «Kompass»

av | 21. okt, 2021 | Ukas ros

Bilde: Skjermdump fra nrk.no

Det livssynsåpne samfunn må skape rom for samtale om tro og tvil. Nettopp det gjør dette nye radioprogrammet til NRK P2. Derfor gir vi Ukas ros til «Kompass», som vi synes er et godt tilskudd til programpostene.  

Podkastens første episode handler om døden og helvete, og programleder er Martha Våge. 

Daglig leder Jarle Haugland sier et program som «Kompass» styrker samtalen om livssyn i samfunnet vårt.  

– Jeg mener det er viktig å snakke om tro og livssyn i offentligheten, for vårt livssyn former våre holdninger og handlinger. Skal vi forstå hvorfor vi mener og gjør det vi gjør, må vi derfor snakke om hva vi tror på. Dette gjelder både religiøse og ikke-religiøse, for alle har et livssyn. Derfor er «Kompass» viktig, for det hjelper oss til å snakke om tro, sier han.  

«Det livssynsåpne samfunn»

I 2013 kom Stålsett-utvalget med sin rapport «Det livssynsåpne samfunn». I den forbindelse skrev utvalgsleder Sturla J. Stålsett om utvalgets visjon:  

«En visjon om et samfunn der det er rikelig med rom for tro og livssyn. Både religiøse og sekulære livssyn. Livssyn som er synlig nærværende, i ord så vel som i symboler og handlinger. Et slikt livssynsåpent samfunn er ikke nøytralt, men mangfoldig.» 

Positiv samfunnsendring

– Jeg vil hevde at vi er et godt stykke fra dette ennå, men håper at «Kompass» kan være et lite bidrag til en positiv samfunnsendring der vi snakker om tro i familie, nabolag og arbeidsplass, sier Haugland.  

Tro & Medier ønsker «Kompass» velkommen, og lykke til videre med sine samtaler om tro og livssyn!  

Lytt til programmet her!  

Les tidligere Ukas ros her.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli med i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$