Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til «Din sang»

av | 15. des, 2021 | Ukas ros

I «Din sang» på NRK møter Tore Strømøy mennesker som har sterke historier å fortelle. I slutten av programmet overrasker han dem med en artist som synger en sang som er laget til dem. 

Hver søndag i advent tennes et lys for glede, håp, lengsel og fred, i tråd med Inger Hagerups dikt. Til hvert program har Tore Strømøy bedt en kjent artist lage en sang til personer som har gjort seg fortjent til litt ekstra oppmerksomhet, heter det i NRK sin egen omtale av programmet.

– Programmene gir oss sterke møter med mennesker som har opplevd krevende motbakker i livet, men der det er glede og håp å finne. Jeg tror slike programmer kan gjøre oss klokere og varmere, for vi er først og fremst mennesker, skapt for å leve i relasjon til hverandre. Da trenger vi å møte historier som går dypere enn lykkelige oppdateringer i sosiale medier, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.

I det første programmet er det Lisa Børud som synger «I smile» til sprinteren Salum Kashafali. Han ble en folkehelt for mange da han vant gull og satte verdensrekord på 100 meter i Paralympics i sommer. Med et liv preget av krig, sykdom og alvorlig synshemming, har han likevel beholdt gleden i livet.

Vi får også møte fem år gamle Mollie som selv er blind og som har Salum som sin gode venn og forbilde i livet.

Daglig leder i Tro & Medier har sett denne første episoden, og anbefaler programmet varmt.

– Det var vakkert da Salum naturlig formidlet en glede over å tilhøre Gud, uansett om livet gav glede eller smerte. Og møtet med fem år gamle Mollie var rett og slett helt nydelig. En stor takk til NRK og Tore Strømøy for «Din sang»

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli med i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$