Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går Debatten på NRK

av | 13. nov, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går Debatten på NRK

av nov 13, 2018

Forrige ukes debatt på NRK (06.11.18) handlet om abortsaken. Et tema med høy temperatur og steile fronter.

Denne uka ønsker vi å rose Debatten på NRK. Etter KrFs veivalg mot høyre har aborttematikken og diskusjonen rundt paragraf 2c fått medienes oppmerksomhet. Det enkle valget for redaksjonen i NRK ville vært å hente inn politikerne fra de ulike partiene.

Det gjorde de ikke.  

Debattantene var vanlige mennesker. Personer som hadde ulik bakgrunn for å mene det de gjør og som representerte flere sider av saken. Alle debattantene fikk mulighet til å fortelle sin mening – uten å bli avbrutt. Noe som er blitt en vane når politikere deltar i debatten.  

– Det er veldig bra at et debattprogram kan gi rom til god og saklig meningsutveksling. Det kan føre til økt forståelse i et sensitivt og komplekst tema, sier Jarle Haugland. 

Meningene ble forankret i ekte historier og ikke gjemt bak politikk.  

Også programleder Fredrik Solvang fortjener ros for måten han ledet debatten på. Han stiller gode spørsmål, følger godt opp og lar alle stemmene få kommer frem.  

Fra Twitter:

Skjermdump fra programmet på NRK.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$