Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

F&M roser NRK for etikkredaktør

av | 3. sep, 2015 | Ukas ros

For en tid tilbake var NRK i hardt vær grunnet ulike presseetiske saker. Aller mest storm skapte romkvinnesaken, der NRK i et intervju med en romkvinne utelot sentrale opplysninger, blant annet at kvinnen var dømt for medvirkning til voldtekt på sin 11 år gamle datter. Kanalen hadde flere fellelser i PFU, og det ble stilt spørsmål ved hvordan det stod til med presseetikken hos vår allmennkringkaster. NRK signaliserte at de gjorde endringer, og siden den gang har antall fellelser i PFU falt dramatisk.

Nå tar de enda et skritt, ved å opprette en egen stilling for etikken i hele kanalen. Etikkredaktøren rapporterer direkte til kringkastingssjefen. Familie & Medier gir derfor ukens ros til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen for dette grepet.

– Det er et tydelig signal, både internt og eksternt, at medieetikken settes høyt i NRK, sier Jarle Haugland, daglig leder i F&M. – Det setter vi pris på, og er overbevist om at både den faglige kvaliteten og opplevelsen av NRK som en aktør som tar mennesker på alvor, vil styrkes.

Flere medier har valgt å fokusere at Kalbakk måtte gå av som nyhetsdirektør, men Haugland velger å rose grepet som er blitt tatt:

– Vi kjenner selvsagt ikke de interne prosessene, men resultatet – at vi får en etikkredaktør i NRK – er noe vi ser på med glede. Vi ser frem til en god dialog videre med Per Arne Kalbakk, for å se om det er områder vi i Familie & Medier kan bidra på inn i dette arbeidet, sier Haugland.

Foto: NRK/Anne Liv Ekroll

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$